Monday, July 4, 2011

Kursus Kahwin - Done!

kursus kahwin DONE! itu pun nak kecoh kan? nak kawin lagi berapa bulan baru kalut nak pegi kursus.

aku pegi kursus kat Hasani. penceramah ada yang best ada boring. itu normal la. pada aku kursus kawin tak cukup 2 hari. penceramah yg best suka meleret cerita buat lawak tapi tu lepas banyak pulak tajuk kena skip cepat2 sebab tak cukup masa.

tunang aku cakap kursus tu general sangattt. masa sekolah dulu pon dah belajar. basic sangat. dia kata apa yang dia nak belajar tak ada dalam kursus tu. haih memang takan lah si penceramah nak kasi details setiap step perkawinan tu kan? kecuali kena belajar dengan buku ke.. tanya ustaz2 tu secara personal ke kan.. main google ke.. tapi aku pon tak puas hati sangat terutama bab komunikasi suami isteri. sepatutnya diterang secara terperinci.

kursus kawin ni memang bagus kalau pergi bersama pasangan/tunang kita ya. dalam dewan ofkos duduk jauh2. aku pegi dengan bertiga bawak kawan sekali dia pon tak lama lagik nak kawin jugak.kalau pergi dengan couple rasanya apa yang disampai penceramah tu memang sampai dalam lubuk hati ni kot2 ada yang terkena dan bakal terkena bila dah kawin nanti. so boleh la saling peringati kan. eh yg tak pegi lagi sila pegi.

satu bab dah settled!

3 comments:

anaztasias nora aira said...

yeay ! next step plak ehehehee

Q said...

Q baru nak pergi nanti..3 bulan g nak kawin baru terheg2...hahaha and bawak kawan jugak!tapi pergi kat masjid negeri Pulau Pinang..hihih

UyaRayza said...

good hehehe..kursus kawen uya details giler tp klaka hehehe..uztaz sume klaka heheh..tp bile bab uztazah ngntuk sket hehehe