Friday, July 15, 2011

IKEA sale

Ikea tengah buat sale dari 7 julai hingga 24 julai.

weekend ni memang nak turun kl. sebab next week ada kursus IT kat HQ. so alang2 boleh lah terjah ikea. aku siap buat shopping list nak beli apa nanti. dalam list aku 79 item yang aku nak beli. hahaha memang gila betul. nafsu serakah ni. total semua lebih kurang 1k jugak la. alasan untuk pengisian rumah cinonet.

tapi itu hanyalah berangan semata2. nak pegi nanti en.tunang hantar. kursus tu aku kena pegi dengan opismet aku. cadang nak naik bas je pegi kursus tapi en.tunang tak kasi. dia kata bahaya pegi naik bas. walhal sebelum aku kenal dia bas dan puduraya tu kawan baik aku lahh. aku ulang alik kl-penang tiap2 minggu tu macam makan kacang je.

dia dah siap amik cuti 2 hari utk hantar aku pegi sana. aku ok je laa dah org pelawa kann. aku dah bagitau siap2 sampai sana je nak terus ke ikea shopping2 dengan bajet yg ciput ni. so 79 item harus dikurang jadi bawah dari 10 item. alaa sedihnyaa. tapi nak buat macam mana. keta kami comei sangat. bonet pon kecitt je.

nak tau list yg wajib aku kena beli? macam wajib tapi kena pikir patut atau tidak. perlu atau tidak yaaa. yang paling penting adalah CERMIN. sebabnya rumah kami sempit dan kecik. so perlukan cermin utk nampak besar.

pic credit to IKEA

HÖNEFOSS
Mirror

 RM69
(kena beli banyak2 baru cantik kan..duit pon cantik hahaha) 



LOTS
Mirror

RM19.90  / 4 pieces
(yg ni murah skit. letak penuh dinding pon besh ni)


KRABB
Mirror

RM49  / 4 pieces
(utk cermin bilik air. tapi kak ipar aku selambe je letak kat dinding hall hihi) 
 

MALMA
Mirror, black-brown

RM3.80
(dah biasa sangat jenis ni. kalo susun banyak pon cun gak. tengah offer ni murahh) 




DUDERÖ
Floor lamp, black, white

RM29
(ok ke letak kat ruang tamu sempit? perlu beli 1 or 2?) 




IKEA 365+

Serving stand, three tiers, 
clear glass, stainless steel

RM59
(berangan nak letak cupcakes ke macarons ke) 
ok itu antara top 6 shopping list aku. benda2 lain kena berbincang secara hemah dengan en.tunang. 
p/s: ikea meatballs tu dah disah halal ke? dlm senarai ni. dah lama x dapat makann :P

8 comments:

cik_azie said...

rasa mcm nak g beli lamp gak la hehe

aTy _faRed~ said...

baru rase nak pergi petang baLik kerje nih.. opis ngan IKEA dah dekat sangat..tapi malas betul nak singgah...huhu

Q said...

NAK IKUT!Tolonglah request buka satu IKEA kat Penang ni..huhu

lind said...

azie: jom beliiii hehe

aty: ala besh nya kalo dekat. boleh pegi slalu

q: berharap sangat kann?

Illi Hzbull said...

illi dh beli serving stand! hehe

lind said...

mesti nk guna utk candy buffet? hihhi

Dhya said...

best nya shop ping3!!!!

choclairissa @ intan said...

saye selalu rase xnk balik bila pergi ikea :)