Monday, November 14, 2011

tak boleh nikah kat rumah. plan dirombak

lepas satu.. satu dugaan lagi ehehe. gelak sudah laa.

lepas hal baju nikah masalahh ingat dah ok yang lain2. tapiii.. hari sabtu lepas ustaz yang nak nikahkan nanti call rumah. dia cakap dapat arahan dari orang atas tak boleh menikah kat rumah. kena nikah kat masjid atau surau sahaja.

macam terhenti nafasku sekejap huhu..

dah macam2 aku plan macam ni la pulak jadinya. ikut perancangan akad nikah lepas isyak. atucara majlis memang kena rombak walaupon dah nampak kucar kacir sikit.

dah call Jab. Agama Islam Negeri untuk kepastian arahan nikah kat masjid sahaja betul or tidak. cakap dengan ustaz tu ustaz ni. aku dimaklumkan yang Jab. agama islam tak pernah keluarkan memo atau arahan yang macam tu pon. kata ustaz tu boleh nikah kat rumah cuma tak digalakkan je. sekarang ni terpulang pada tok kadi.

call balik pej. agama daerah dorang tetap dengan keputusan menikah di masjid. saja tanya kalau pengantin uzur gimana ustaz? dia kata kita cari je ruang2 tepi kat dalam masjid tu. oh ustazz rumah saya dekat dengan masjid. apa salahnyaa alang2 datang rumah saya terussss. boleh makan  kenduri sekali kannn?

aku tak sure pejabat agama daerah lain ada masalah macam ni ke tak.

tapi takkan lah nak argue ngan org pej. agama hanya semata nak menikah dirumah??

oh aku nak menikah. janji menikah.

kena cari kasut nak pergi masjid walaupon dekat. takkan nak gonjeng pakai selipar crocs 10 hengget tu kannn?

perihal baju nikah.. dah hantar alter. cuma longgarkan sikit baju dan kain. tetap meleretss. nanti dayang2 aku kena tolong pegang kain jalan masuk masjidd. over kan? carik merata2 butik baju kurung warna putih tapi nan ado. kebanyakan kurung moden kain chiffon cuma ada off white ke cream. kenot2 sebab tak berapa kena dengan baju lelaki. ada jumpa pon putih design cantik tapi saiz tak ada. so balun je lah pakai baju yg yang sedia ada tu. nasib lahh :P

3 comments:

cik_azie said...

azie ritu pkai je ksot yg sdia ada. ksut bruk gile haha. xtaw la ada org prasan ke x ksut pngntin ksut pling buruk hehe

~ NANA ~ said...

i dulu pon camtu dear...berkali2 tuka time nk nikah...tp xpe la, janji majlis tu selesai je :)

Q said...

Weh, ya ka?hang kena kat mana??aku menikah kat golf resort elok ja..huhuhuhu takpa2..yg penting menikah ja....:)