Wednesday, November 16, 2011

dah start cuti kahwin

bila dah last minute macam ni banyak plan kena tukar. asalnya kononnya taknak amik cuti sebelum kahwin. tapi terpaksa sebab banyak benda belum setel.

aku cuti start hari ni sampai rabu minggu depan. tu termasuk cuti ehsan 3 hari company bagi. anual leave amik 5 hari sahaja campur lepas kenduri lelaki.

baki anual leave tahun 2011 tinggal 4 hari saja huhuhu.

nak kumpul cuti banyak2 dalam setahun punya lah payah.. tapi sekali nak nak habiskann sekelip mata saja.. 

yang belum setel dalam kepala otak buat masa ni ialah:-


1) hand bouquet nikah (carik yang bunga pelesu je atau fresh flower? jenis bunga? hydrangea, gerbera, rose, lily? tak payah bunga lah boleh? hihi

2) kasut nikah, kasut sanding (color tudung kena sama dengan color kasut ke?kalau tak berkenan butiknya. boleh tak pakai kontra ngan color baju?? hehe)

3) tudung nikah, belum carik sebab kes tak dapat lace perca baju hari tu. so kena cari jalan lain. tudung sanding baru dapat perca kain dari butik. nak pakai sama color ngan baju dia tak kasi suh pakai light2 pulak. mana la aku tau light sangat ke sikit ke purple kan banyak tone dia.. tapi perca nya baru bagi semalam.

4) signage mula2 pikir tak perlu pon. sebab orang2 sini mostly tahu lokasi kenduri.  tapi memandangkan ramai tetamu sedara mara jauh yg memang tak tahu langsung jalan sini so kena buat la sikit kot kasi tanda je. kang tak pasal2 dorang terus je naik highway pergi sungai petani. memang naya :P

yang terlupa memang banyak. mesti banyak yg terlepas pandang walaupon mcm2 checklist dah buat. siap ada satu buku utk checklist. tapi kita hanya manusia biasaa tak lari dari kesilapan dan kekurangan kan kan.

2 days to go. dup dap dup dap.

cepat lah habis kenduri ni supaya kepala aku tak sesak n dahi aku tak berkerut memanjangg! :P

2 comments:

~ NANA ~ said...

takpe...gunakan waktu cuti tu baik2 yer :)

Q said...

ni bg jwp utk soala2 hang..ada 2 ja nk tolong jawab..hihihi

a)hang pgg bunga ros sekuntum mcm syella tu kawin takmo??hihihi

2)tak pyh sama kaler sgt..aku pun kasut men hentam ja..sipi2 sudah...kontra lagi best...hihih nnt org tgk kasut ja, tak tgk hang..hahah


sat jer 2 hari tu..percylah....:)