Tuesday, May 3, 2011

vitamin?

sekarang aku dah amalkan makan vitamin. aku amik vitamin C dan E. aku sangat kurang makan buah dan sayur. sangat pemalas. lagi pun sayur tu bukannya sedap heheehe. so kulit aku sangat tak cantiknyaa. kusammm dan kering. tengok muka pun orang kata aku ni muka orang ada penyakit hahahah kurang asamm. muka lesu x bermaya.

masa hari kawin nak jugak nampak berseri sikit kan. at least kita berusaha kan. nak tahu kelebihan vitamin C dan E ni si la rajin kan diri google. aku pon tak berapa pandai. dedulu pon lepas sekolah aku makan segala vitamin dari Amways. tapi haram aku taktau fungsi setiap vitamin. orang lain makan aku pn sibuk nak makann. tapi sekejap je laa sebab bebotol semua tu kena campak kat tong sampahh. sebab ikut org punya pasal hehe.

parut aku banyak kat badan. aku harap la tak banyak pun sikit jadi la dpt kurangkan parut yang tak besh ni. haih lagi 6 bulan nak kawin boleh ke cantik? kenapa tak berusaha sejak 6 tahun dulu wahai pemalas? takpe janji saya ada usaha walaupon tahu hasilnya tak seberapa.



vitamin C tu aku makan yg non acidic. makna nya orang gastrik macam aku boleh makan. takde la pedih perut ke rasa nak muntah ke apa. pastu pulak pilih yang time release. sebab sekali kau makan vitamin tu bila membuang tak ada la kau buang semua sekali serentak. macam membazir pulak. biar la dia serap sikit2 dalam badan tu. dah la 1000mg. weh boleh cerah ni amal selalu hahaha perasan. setahu aku vitamin C ni paling besh kalau kau makan dengan collagen drink tu. carik yang 5000mg.gebu licin lah kulit. eh orang kata lah.

harapnya lagi aku makan vitamin ni bukannya sekadar hangat2 taik ayam hihi.

sesiapa yang tau pasal supplement utk kulit boleh lah share. sharing is caring kann? :)

4 comments:

LisaLisut said...

hehe.sama lah kite.i br je jugak.nape la tak dr stat keje dlu i makan.lol.ni lg bbp bln br nk terhegeh2.takpe.yg penting kita usaha kan?! yeah! :)

Dhya said...

hai awk....
jalan2 sini....^_^
thankz awk...

Hidayati Farhan said...

owhh, sedang cari vitamin yg terbaik neh. huhu, kena start juga lah camni :)

~ NANA ~ said...

vita C & E mmg sgt2 baik utk kulit...i dah amalkn lebih 5 tahun...hehe