Tuesday, April 19, 2011

Cincin kahwin dah beli *yeay*

seminggu ni asyik dok survey butik n kedai emas. letih jugak bab survey2 ni kan. nak pilih yg the best n berpatutan maknanya mem'bajet sangat lah.

hari ni nak cerita pasal cincin. ingat nak beli dah dekat2 time kahwin nanti. tapi encik tunang dah bebising suruh beli awal. almaklum lah harga makin lama makin mahal bukan makin murah ye. lagik kan pulak yang keluarkan duit adalah beliau. bukan perempuan kann. so dia risau bajet larik hehe.

memula pergi queensbay mall nak cari habib jewels. bila masok mata memang julingggg sesangat! suka nya cincin kat habib. batu berlian yg sangat shantekk! tapi harga cincin2 yg aku berkenan adalah 3k keatas! si dear dah jeling macam cacing kepanasan tanak duduk lelama haha.

aku sangat pahammm. takkan nak kikis duit dia sampai sebegitu rupaa kan?! nanti kenduri jemput org makan nasik ngan sambal ikan bilis je lahh camtu hahaaha. nehi nehi. kesian kat dia jugak. lagipon kami ni bukan orang banyak duit. kais pagi makan pagi. kais petang mkn petang. so berserdahana lahh!

lari balik pergi wah chan. terus setuju amik cincin kat situ. dapat pulak extra gift gelang tangan comel si dear kasi. padahal aku yang menyendengg je hehe. apa apa pon semuanya dibawah bajet si dear. yg mana termampu oleh dia. aku dah bersyukurr :)

9 comments:

~ NANA ~ said...

wahhhhh!!!

nak tgk isi dlm dia :P

Hidayati Farhan said...

yaaayyy, da dpt cincin. bestnya lind. hehe

K.I.N.A said...

haha..nana ni sabo jela..xpe..yg penting mengikut budget kan2..

lind said...

nana: haha tak suprise nanti :P

hidayati: besh lah kan sbb tak guna duit sendiri hihi

kina: kina.. mmg bajet sesangat dah ni.. mcm2 nk kena pk lagik :)

ElyaElmo said...

yeay..lepas ni bleh focus benda lain :)

nur aishah bte abd hadi said...

bestnya :)
kita cincin risik pown da xboleh pakai ketat
adushhh
pasny emang kena beli cincin kawin yg besar sikit
hee

elle's laaa~ said...

hehehe.. best nye dah beli cincin .. kite ni nk kawen bulan 6, tapi tak pi carik lagi .. haaiiyaaaa!!

lind said...

elya: yerp. bleh fokus pada bnda kena kua duit lg byk eheh

aishah: err sama la kita. cincin tunang dulu pon mcm ketat dah. cincing kawen tambah setengah inci

elle: boleh beli cepat2. harga emas lagi ekeke

Ainee Cumi said...

Betul betul betul. Beli je cincin awal awal. I ni lagi ahh kawin bulan 10. Bulan 12 tahun lepas dah beli dah. Hehehehh! Cant wait nak tgk cincin tu on ur big day.. =))