Thursday, April 14, 2011

Hari pertunangan zue

ahad lepas salah seorang my friend bertunang. so aku plan nak kasi sesuatu. tak kisah sebagai hantaran atau untuk dia je, cuba teka apa?


tadaa.. homemade coklat oleh saya. amik masa sejam lebih utk siapkan coklat ni. pukul 12 terus gerak pegi A tu Z nak carik riben. masuk keta tengok coklat mencairr.. huwaa tengah panas terik kot.


dah mengembang huruf tu. ada yg dah melekat kat cover coklat tu. aku terus pasang air cond paling kuat atas bawah. then terus letak coklat kat bawah supaya air cond dapat keringkan peluhan coklat. en. tunang geleng kepala tengok perangai aku huhu. aku letak kat bawah tapi kaki naik atas laa.. lagi pon coklat tu dah kedalam bukan bawah aku pon.. err paham idak?

sampai2 je tengok zue boleh lepak kat luar minum ke makan. selamba betul minah tu. mementang la rombongan lelaki datang lepas zuhur. rilek je dia borak dengan kekawan. aku dulu masa bertunang siap sorok2 dalam bilik lepas bersiap tanak orang tengok. mcm malu2 gitu haha poyoss



selamat bertunang zue. oh zue ni kawan gedik2 aku masa dulu kala. sampai sekarang still baik walaupon jarang berjumpa. kemungkinan kami share tarikh kawin. adoiii laa



aku lepak sampai pukul 3 tapi tak sempat gak tengok dia disarung cincin sebab rombongan pukul 3 lebih baru sampai. so aku say bye bye laa.. hangin je zue dengan rombongan lelaki yang lambat sebab mekap dia dah cair hehe

5 comments:

~ NANA ~ said...

buat sendiri??? wahh terer la...teringin nk blaja buat coklat :(

choclairissa @ intan said...

waaahhhh terer nye..boleh buat jualan ni...btw..i follow u :)

lind said...

nana: coklat homemade ni senang kalo kita ni penyabar hehe. slalunyu tak sabar so hasil sgt teruk

intan: haa i mmg buat part time jual homemade coklat ni :P

Hidayati Farhan said...

wahhh, bagusnya buat choc sendiri. hebat2. hehehe

MiEzA said...

wah.. pandainye wat.. leh la bg quotation.. nk order ruk bday my sis july ni..
:-)

anyway.. jom vote saya di fb..

1st LIKE page --> Captura Studio http://www.facebook.com/capturastudio
...

......2nd LIKE my pic --> http://www.facebook.com/capturastudio#!/photo.php?fbid=10150158868109799&set=o.115731691802921&type=1&theater