Wednesday, April 13, 2011

Jualan murah Cavenzi yg tak berapa murah

hari isnin lepas my dear bagitau cavenzi ada sales gila2. sofa 2+3 RM155 je. aku macammmm biar betol? punya lah tergedik nak pegi habis keja tu. tapi takde geng lah pulak. dia pulak keja shif petang. so tak dapek lah nak pegi. aku pujuk kawan aku pegi nasib dia pon teringin nak pegi tengok.

sampai sana jumpa dengan SA yang berjaya jual barang diorang kat kami hari tu. dia ingat pulak muka aku ni walaupon dah 2 bulan lepas. bajet aku nak beli barang lah tu. memang lah nak beli kalau betul ada sofa RM155 tu. sekali nan ado lah. dia tunjuk aku sofa yang RM6++ keatas cis bedebah. hampa keciwa aku baru nak dpt harga best2. dia suruh aku pegi bawah tengok sofa L shape yang display punya. itu je satu yang tinggal utk dijual. bekas2 orang lalu lalang pegi lepak duduk kat sini. tanakkk laah aku. yang tu harga dia RM199. singgit lagik 2 rat. saiz dah comei tapi macam2 manusia sangat dah penyekkan sofa tu.

kaler biru putih bunga2. aku suka saiz n bentuk mcm ni. comeiii je tapi takde jodoh

lepas tu pusing2 tengok balik apa yang aku dah order dulu tu. boleh tak dalam kepala otak ni aku nak tukar lagik apa yg aku dah booking?? wut da hell kan. selagi tak jadik hak mutlak memang tak tetap pendirian. siap sms bagitau tunang cakap aku nak tukar set katil tapi yang mahai sikit haha. jenuhh melayan diri ni.




ekceli malas nak pikir sangat buat serabut. KIV la dulu hal2 ni kan? bagi settle hal kawin baru pikir hal lepas kawin? macam tu ke? bukan ke kehidupan selepas kawin lebih penting dari majlis sehari yg meriah tu tapi dalam hanya majlis satu hari tu lah hampir duit2 pasangan yang nak kawin lebur 20-50k? bukan ke kan? 

kadang2 rasa macam nak akad nikah buat kenduri doa selamat je bila semua benda2 ni bermain kat otak. tapi kita ada family, sedara mara, kwn2 rapat.. dimana semua pegang pada adat. mana bolehhh takde kenduri kann?? mestilah kena ada walau simple sesimple nya kenduri tu. nanti apa lah mulot org berkata pulak nanti kan. tapi majlis simple apa lah yg tak pakai duit kan? kesiannya kat bakal pengantin yg takde sponsor kena bergantung pada diri sendiri je. penat woo kalau macam tu. boleh nangis hari2.

aku ni dah kenapa? aku stressed sebab perabot  asalnya tadi hahaha *tarik napas panjang2* :P

9 comments:

~ NANA ~ said...

wahhh cavenzi...dulu pernah nk bli perabot kat situ tp last2 dia ckp kat cavenzi kna book dulu, then lps 3 bulan baru akan dpt...hohoho tp xtau la skrg cmne kn...hehe

pssst pakai perabot lama je dlu :P

lind said...

nana: agaknya camtu la kot. tp sampai 3 bln tak sure la plak. maybe ada yg stoknya sampai lambat.

nak pakai perabot lama cemana semua kat umah mak. mcm buruk siku amik brg yg kita dah beli hihi. katil pulak mmg tunggu masa nak runtuh haaha

LisaLisut said...

some says cavenzi pye brg tak berkualiti sgt sbb mudah rosak ke apa tah.i tak pernah beli so i takde la nk percaya bulat2 apa org ckp kan.just hati2 je. jgn la stress.bole beli satu persatu n share. i know how u feel :)

sbb i dh rasa.hehe.cuma skrg kene stop brg rumah sbb nk focus wedding preps dlu.langsir pn takde lg.bogel je tgkp2. ada basic things je.lepas kawin br stat balik :) in the meantime pn bole je sbnrnye nk isi brg umah.semuanya ongkos dong :)

lind said...

lisa: pasal kualiti kureng tu penah dengar gak. set katil abg i beli kat situ pakai kejap je dah patah ke sebab diorang tu berat sgt? haha.

tp certain benda lain mcm boleh laa. penah beli sofa kat situ dah pakai setahun lebih so far ok la. tatau la bape bulan akan dtg or thn depan ke jadi apa plak.

pikiran ni berkecamuk. kejap nak kasi settle hal kawin dulu. kejap nak pk pasal barang rumah. mmg gile kalo semua benda nak buat dlm satu masa kan?

yes semuanya tentang ongkoss. *diam2 balik* :P

Hidayati Farhan said...

yeee, setuju. bila dah penat pk mana nk cari duit, mula lah rase, nak buat nikah n kenduri doa selamat saja. tp pk balik x mungkin lah, nnt org pelik.

set bilik tidur pun i da over bajet, dr katil 1+++ jadi 23++. hahaha. selagi x jd hak mmg x tetap pendirian. kihkih

♥ Kasut Pink ♥ said...

Pernah kes kwn kawen mase majlis kawen tu, kitaorg lepak dlm bilik die baru duduk 3 org atas katil, katil patah. Ni citer betul. beli kat cavenzi la, 3 hr b4 majlis sampai perabot. Gelabah gile that time. Terpaksa sendal dgn batu bata. Kesian mlm pengantin x dpt tido atas katil... huhuhu. Mebi part member tu kurang baik kot.

Tapi cavenzi mmg slalu buat sale cenggini..

lind said...

hidayah: sama pemikiran kita rupanya hihi. pastu tengok katalog ada lagik cantik mulaa lahh nk kansel benda yg dah order kann. dah letak kat rumah baru la boleh pejam mata

kasut pink: haha tu la bab katil cavenzi ni mmg byk kali dengar. alamak nak kena pegi kansel la booking tu. kena berjaga2. kesian la kan tak sempat rasmi dah patah :P

ada la 2-3 kedai perabot yg lebih kurang mcm dia gak. westcourt ke hape. rasanya dorang dr kilang yg sama.

nur aishah bte abd hadi said...

diorg ckp cavenzi xbagus
tp nk buat camner
kita da booking dah
bayar 2k
kalo xamek lebur lah
hee
tp betul nk kawin banyak pakai duit an
mcm kita sume kena sendiri
sedih jewk
tp xpe kadang rezeki kawin n pas kawin
kita xthu an
semoga semuanya berjalan lancar
:)

aTy _faRed~ said...

ai tak galakkan beLi perabot cavenzi.. walaupon cantik..tapi tak berape nak elok ar..[mengikut pengalaman]... nak carik n beLi perabot kawen ni..kene pikir n piLih bebetuL.. sebab ia akan dipakai lame... but yang paling penting kene ikut bajet.. yeah.. hal kawen banyak lagi yang beLum setel kan.. so..bagi keutamaan yang mane penting duLu.. ade bajet lebih baru ley beLi perabot mahaL sikit..:p