Wednesday, April 6, 2011

Urusan Rumah Cinonet

hari ni amik leave semata-mata nak settle kan urusan "rumah cinonet". pukul 9 pergi maybank bandar sunway buat cek berpalang utk bayar deposit rumah. pukul 10 pegi ke bagan jumpa pemaju then bayar deposit then lari ke kepala batas jumpa lawyer.

sign agreement dan snp. mcm ada kemusykilan disitu antara lawyer dengan bank. orang lawyer  suruh pegi bank pebetulkan apa yang patut. kata ada kesalahan ayat dlm agreement dengan bank. uish aku bukan paham sangat dan aku tak baca habisan pon before ni.

huwaa kena lari pegi bank kat bandar perda pulak. pastu dah jumpa dengan org bank dia cakap tu cuma salah faham lawyer. pulak dah. so x dapat nak settle kan kasi abis urusan tu kena tunggu lawyer panggil balik sambung sign snp lain. so wang dari kwsp tak boleh keluar lagi. kena duduk senyap2 sementara nak tunggu duit pengganti deposit rumah tu.

ni lah pemaju nya. orang penang musti tau

perjanjian ni masa kat pej. lawyer


   si muncung letih tangan kena sign banyak kali

lepas settle sign semua tu walaupon tak boleh kategori selesai.. terus pergi wah chan amik cincin kedua2 org yang satu adjust saiz bagi kecik satu lagik engrave nama utk my dear. cincin aku tak boleh engrave sebab halus sangat.. huwaaaa. awat jari hang haluih sangat ni walaupon hang gemok?? hahaha hampes.

pegi seberang jaya carik butik2 or apa2 je berkaitan dengan kedai baju pengantin walau tak glemer sekali pon kedai tu. jangan heran kenapa aku carik kedai baju pengantin lagik walhal aku dah booking pakej kat butik nun disana.. hahaha dasar tak puas hati laa aku ni. semua ni adalah sebab BAJET hahahaha. owner butik yg sinun tu dah call aku 2 kali dari semalam mintak deposit lagi RM300 sebab dia kata nak pegi beli kain takut kaler yang aku nak habis.. hari tu baru bagi RM100. ala rilek la bang majlis saya 7 bulan lagik. takot saya lari ke?

haha dah main aciluk dah ni. aku tengah konpius.. cerita di entri kemudian. dah banyak sangat lari topik :P





3 comments:

nur aishah bte abd hadi said...

kita pown dlm proses beli rumah..apartment jewk..hee.tp rumah ny susah nk lulus..kete senang jewk..hehehe..best an..sbb lulus 65% jewk hari tu..tp ny try CIMB..hope lulus lar 90% kew an..amin..gud luck taw..bestnya dpt beli rumah..B2B jugak an..hee

~ NANA ~ said...

waaa dh beli umah...bagus2...i xley nk beli lg, x mampu lg coz baru keje 3 bulan...kekekeke

MiEzA said...

congrats dah beli umah,,
still looking umah yg sesuai di penang ni..

nway, dah follow and linked u..